Nieuws


Bekijk al het nieuws in het nieuwsoverzicht

1 november 2019

Rapport: Fysieke winkel belangrijk voor consument

Rapport: Fysieke winkel belangrijk voor consument

De fysieke winkel blijft belangrijk voor de consument. Dat staat te lezen in het rapport ‘connected shoppers report’, waar Marketingtribune over schrijft. Voor het onderzoek werden wereldwijd 10.000 consumenten ondervraagd waaronder 501 Nederlanders. In het rapport staat dat onder meer dat de Nederlandse consument om verschillende redenen bij voorkeur winkelt in de fysieke zaken. In de eerste plaats om producten te kunnen aanraken en ervaren en op de tweede plaats omdat ze aankopen direct mee naar huis kunnen nemen. Ook vinden ze de totale winkelbeleving een reden om fysiek te shoppen.

Ook is consumenten gevraagd waar ze de cadeau-inkopen gaan doen de komende maanden. Daarop zegt 83% naar de fysieke winkels te gaan vanwege de directe beschikbaarheid van producten, maar ook vanwege de acties en aanbiedingen.